sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Pehmeä lasku hartsiin!

Uutiset kirjan kuolemasta ovat vahvasti liioiteltuja. Tässä kaksi erinomaista teosta, jotka ehdottomasti haluan nauttia lehteiltyinä, selailtuina, työpöydällä ja vuoteessa!


Kieltäydyn lukemasta kaikkea näytöltä, haluan paperia. Samoin kieltäydyn lukemasta kaikkea englanniksi, vaadin suomea.

Heidi Boyd: Upeat, helpot hartsikorut on tänä syksynä ilmestynyt, Atenan kustantama Virpi Vainikaisen käännös amerikkalaisesta alkuteoksesta. Kirjassa käydään läpi hartsikorujen yleisimmät valmistustekniikat selkein kuvin ja ohjein. Myös kaikki käytetyt materiaalit on listattu, harmi vain, että kaikkia tuotteita ei Suomesta saa. Tosin vaikkapa Ice Resin toiminee lähes kaikissa ohjeissa, ja sitä saa jo kiitettävän useasta kotimaisesta nettikaupasta!

Susan Lenart Kazmer: Resin Alchemy on viime vuonna ilmestynyt englanninkielinen kirja hartsin vaikuttajanaiselta, joka nimi on painettu jokaisen Ice Resin -pullon kylkeen. Kazmerin tyyli on hyvin persoonallinen, enemmänkin sekatekniikalla toteutettua kuvataidetta kuin koruntekoa.



Vasemmalla Upeat, helpot hartsikorut, oikealla Resin Alchemy. Sama tekniikka: hartsilla vahvistettu paperi korumateriaalina.


Omat kokeilut! Kummallakin ohjeella onnistuu. Ainoa ero on, että Upeat, helpot neuvoo peittämään hartsilla sivellyn arkin muovipussilla, jolloin molemmat pinnat ovat kiiltävän tasaisia (ainakin, jos muovi on sileä!). Resin Alchemy arvostaa himmeää pintaa.

Upeat, helpot hartsikorut on hyvä valinta, jos hartsin kanssa työskentely on uutta. Sen ohjeilla onnistuu ja innostuu. Sille, joka etsii enemmänkin omaa ilmaisutapaansa jo tutulla materiaalilla, Resin Alchemy antaa potkua uuden ideoimiseen.

Pankaapa kirjoittaen Joulupukille!


Bad English Summary
About Resin and Books

I like digital, but I love paper! So I was delighted to find a new resin book in Finnish.
You don´t speak Finnish? That´s all right! Exploring Resin Jewelry by Heidi Boyd was first published in English. And there is another wonderful book in English, Resin Alchemy by Susan Lenart Kazmer. It gives much inspiration!

I started with simple resin covered paper, and found these books much alike in tutorials, but more different in artistic approach. Exploring Resin Jewelry is a good book for beginners, and I guess many Finnish jewelry makers will ask Dear Santa to bring it for Christmas.