keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Myllynkivien paluu

Olen riippuvainen myllynkivistä.
Siis suurista (suurista!) kivihelmistä, mutta myös myllynkiven muotoisista helmistä. Joita Kesyssä Lännessä myös donitseiksi kutsutaan.

"Ruma donitsinpoikanen":


Tästä tekemästäni keramiikkarenkaasta en uunista tulleena ollenkaan pitänyt. Se on likaisenvaaleaa pilkkusavea, lasitteena klassinen celadon, joka jäi haileaksi.
Kannatti yhdistää Etsystä ostettu, litteäksi vasaroitu ja muuhun käyttöön liian ohut messinkirengas!


Sitä on sitten viime aikoina enemmän shoppailtu kuin tehty koruja...
Etsyn eri kauppiailta myös afrikkalainen liskoriipus, marokkolaisia taivas-tietää-mitä-mukamas-keramiikkahelmiä (valkoiset ja turkoosit), lasihelmiä, metalliläpyköitä, ketjua.


Myös muutama omatekemä keramiikkahelmi: marmoroitu ruskea, valkoisella ja turkoosilla lasitetut pilkkusaviröpelöt.


Koru on niin pitkä, että jätin sen ilman lukkoa (vaikka muistin taas edesmenneen Mrs. Koskijoen, englanninopettajani, jonka hiuslaite oli 60-luvun lopun kampausmuodin ellei kaunein niin ainakin kookkain materialisoituma!).

Innostuin noista paperinohuista messinkirenkaista.

Messinkiä päin puuta:


Kun kerran lukko haluaa aina kääntyä rannekorussa päällimmäiseksi, lähdetäänpä kerrankin siitä, että lukko on korussa päällimmäisenä!Puu-, luu- ja siemenhelmiä, keramiikkaa, dzi-akaatti, messinkiä. Hamppulankasolmeilun alla on koruvaijeri.

Tässä liimasin messinkirenkaan pikaliimalla kookosrenkaaseen, mutta ei se pysynyt... Mitähän kaikkea tulen ostaneeksi, kun viattomasti lähden hakemaan kaksikomponenttiliimaa?


Bad English Summary:
Millstones for Ever

It is not only the size of my favorite beads, but the shape, too, that reminds some of my friends of millstones.
The first one was an Ugly Doughnut-ling when it came from the kiln... but with the hammered brass rings (too thin for any use I could have imagined) it worked beautifully!

There are terribly many beads and things from Etsy in this long necklace. Yes, I have been spending more time shopping than beading. And three of my ceramic beads, too.

In my bracelets the clasp always wants to turn to the top. So... should we let him to stay there? Let´s make a clasp worth it. Other beads are wood, bone (I didn´t mean to buy bone, I am sorry, Mrs. Cow!), seeds, my ceramics, dzi-agate and brass. Under the hemp cord mackramè there is a beading wire for secure.