torstai 24. tammikuuta 2013

Kultaa!

Onko kullasta kiinnostuminen vanhenemisen oire?
Alanko seuraavaksi pukeutua kissaeläinkuosiin?

Lehtikulta on kallista. Imitaatio-lehtikulta on suomeksi lyöntimetallia. Sillä on kiva harjoitella. Metallilehti tarttuu polymeerimassaan ihan itsestään. Päälle pyyhkäisin siveltimellä nestemäistä massaa.

Kultainen 80-luku


Polymeerimassaa, lyöntimetallia, lasihelmiä, katkaistut miestenpaitapakkauksen nuppineulat, värjätty kuparilanka, hopeiset korvakorutapit. Lakattu, metallilenkit varmistettu pikaliimalla.

Kultahippuja on helppo leipoa läpikuultavan massan sisään. Kaulitaan ohut massalevy, päällystetään kullalla, leikataan kahtia, pannaan päällekkäin, kaulitaan, leikataan kahtia, pannaan päällekkäin, jne. Kulta venyy ja rikkoontuu hippusiksi.

Tule kevät kultainen!


Turkoosia, vihreää ja helmiäisvalkoista massaa, läpikuultavaa massaa, jossa kultahippuja.


...ja samat suklaaholistille.

Kulta on hyvä renki, mutta huono isäntä. Näissä korviksissa se minusta tietää paikkansa.Läpikuultavaa ja valkoista massaa kultahippujen kera, akryyliväripatinointi, kuparilanka, kierrätyslasihelmet, simpukankuorihelmet, hopeakoukut.

Viikon hyvä uutinen:


Kuivuttuaan kymmenen päivää Mod podge -liimalakalla kiinnitetty lyöntimetalli ei irtoa toimistokynsillä! Olipa hilkulla, etten ehtinyt ostella järeämpiä aineita, kyllä tämä minulle kelpaa.

...mutta ostelemisesta puheen ollen:torstai 17. tammikuuta 2013

Yksi 800 000:sta

Lotto ei ole minun lajini. En ole koskaan pelannut internet-pelejä, rakentanut virtuaalista maailmaa tai maatilaa.


Oho!

Mutta sitten päätin puskea mukaan samaan hulluuteen kuin noin 799 999 muuta.


Omatekemä keramiikkariipus + 2 keramiikkahelmeä, puuta, laavakiveä, helmiäistä, simpukankuorta, messinkiä, pieniä lasisia siemenhelmiä.

Hullutuksen nimi on Etsy. Käsityön, taiteen ja taidekäsityön sekä tarvikkeiden kauppapaikka teoriassa USAssa, käytännössä kansainvälisessä kvanttiavaruudessa. Baabelin basaari.Omatekemä keramiikkariipus, rengas ja putkihelmi. Turkoosi (tai jaspis), afrikan turkoosi (siis jaspis), puu, messinki. Puuvillanyöri ja koruvaijeri.


Joillekin Etsy on liiketoimintaa, useimmille varmaankin harrastus. Ainakin aloittaminen on niin helppoa, että olen varmaan jättänyt jotakin olennaista huomioimatta...

Joten: käykääpä vilkaisemassa ja antakaa palautetta!

(Specializing in Bad English...)

sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Uusiksi Korukoplan kanssa

Vihaan purkamista!
Mutta ei auta, tänään esiteltävä Korukoplan haastekoru on "Vanhasta uutta":
http://korukopla.blogspot.fi/

Ikäviä, käyttämättömiä koruja minulla on... yksi, kaksi, no... monta kenkälaatikollista. (Onneksi tykkään ostaa kenkiä!)

Vanha kelvoton:


Uuden perunan kokoinen musta afrikkalainen kierrätyslasihelmi, afrikkalaisia metallihelmiä, labradoriittia, korallia, messinkiä.


Miinukset

  • Liian massiivinen (näin lyhyeksi) ja ykstotinen
  • näyttää kuristavan käyttäjänsä
  • eikä tunnu mukavalta

Plussat

  • Helmet ovat kauniita
  • ja se musta oli kalliskin!

Uudessa uskossa:


Säilytetty labradoriitit, metallihelmet ja messinkilangasta itse väännellyt lukko ja osat. Koristeltu musta helmi lyöntimetallilla ("mukamas-lehtikullalla"). Helminauhaosa pujotettu vahattuun pellavanyöriin, helmet välistetty makrameesolmuilla. Niskaosuutena punottua nahkanyöriä.


Uusi koru on pitkä, musta helmi putoaa rintojen alapuolelle. Nyt se sopii kookkaalle, marsunkaulaiselle ihmiselle. (Miten niin teen kaikki korut omien mittojeni mukaan?)


Lukko on minusta niin kiva, että siirsin sen reilusti etualalle.


Lyöntimetallin käsittely on vielä vaiheessa. Ostin sitä polymeerimassakoruja varten. Pehmeään massaan se kiinnittyy ilman apuaineita. Tässä kokeilin Mod podge -liimalakkaa, ja totuus on, että lopputulos ei selviä kriittisestä raaputustestistä. Oikea aine olisi mixtion eli kultatartunta-aine, ja sitten jokin päälilakka... Korunteon varustelukierre on sukua suurvaltojen kylmälle sodalle!

Ja nyt hus joka sorkka tutkimaan kaikki haastekorut!
http://korukopla.blogspot.fi/
torstai 3. tammikuuta 2013

Tohtori Outokaula


Pitaija-hedelmää biojäteastiassa?


Mielenhäiriöisen nukkekotiharrastajan empirepussikruunu?


Vai tohtori Outokaulan uusin riipus?

Helminauhassa ainakin mahonkisiemeniä, taguapähkinää ja kierrätyslasia. Jatkoksi nahkapunosta ja omatekemä kuparilukko.


Kenen rakko?


Minunko sydän?


Outokaulan Oranssi!

Helminauhaosuudessa rudraksha-siemeniä, betelpähkinää, puuta, laavakiveä. Jatko-osuus tummennettua nahkapunosta.


Omatekemät polymeerimassahelmet. Läpikuultava massa värjätty alkoholimusteella, sekoitettu askartelukaupan hiekkaa, kovettamisen jälkeen kolot tummennettu akryylivärillä.

Niin, ne riipukset. Kuparilankakehikko ja polymeerimassaa. Lähtökohtana Ronna Sarvas Weltman: Ancient Modern - Polymer Clay and Wire Jewelry.